2021-03-22 13:03:25

Županijsko natjecanje iz astronomije 2021.

Dana 19.3.2021. naša škola, po prvi put, ugostila je mlade zaljubljenike u astronomiju organiziravši županijsko natjecanje u kategoriji učenika i učenica osnovnih i srednjih škola za školsku 2020./2021. godinu.

Natjecanje iz astronomije se provelo u 4 kategorije – 5. razred, 6. razred, 1.r. srednje škole i 3. r. srednje škole, pri čemu su natjecatelji ostvarili iznimno visoke rezultate.

S ponosom ističemo kako je u kategoriji šestih razreda, naša učenica, Petra Domazet riješila 90% ispita znanja, u čemu su ju redom slijedili i ostali učenici s visokim postotcima –  Marko Paradžik, Mateo Pavelić, Petar Basanović i Patrik Abramović, čime su postali kandidati za odlazak na državno natjecanje.

U kategoriji petih razreda prvo mjesto je ostvarila Lucija Ećimović iz OŠ „Đuro Pilar“, Slavonski Brod, dok su učenici Gimnazije „Matija Mesić“, Slavonski Brod ostvarili prva mjesta u kategoriji 1.r. SŠ – Mihael Lovrić i 3.r. SŠ –  Teuta Pehar.

               Od srca čestitamo svim učenicima sudionicima i njihovim mentorima – Marini Gojković, Bojanu Paveliću i Ivanu Iliševiću te želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju, i neka im ni nebo ne bude granica!

 

 

Tajnica Županijskog provedbenog povjerenstva natjecanja:

Ana Kruljac

 


Osnovna škola "Ivan Mažuranić" Sibinj