2021-09-15 20:54:06

Natječaj za NAJBICIKLISTA 2021.-2022.

U sklopu projekta Biciklom u školu, šk.god 2021./22., a s ciljem unaprijeđenja prometne kulutre i sigurnog sudjelovanja biciklom u prometu učenika osnovne škole, škola Sibinj raspisuje N A T J E Č A J Za NAJBICIKLISTA – učenika/ce  5. - 8. r.Na natjecanju mogu sudjelovati svi učenici/ce 5.-8. razreda OŠ Sibinjskih žrtava, koji u školu dolaze biciklom tijekom školske godine 2021./22.

Uvjeti natječaja:

Dolazak biciklom u školu (pravilno sudjelovati u prometu) Sudjelovanje na Prometnoj učilici – poznavanje prometnih pravila i propisa Uzorno vladanje

 

Kako sudjelovati na natječaju?

U vremenu od 20. rujna 2021.g. do 15. lipnja 2022.g. pratit ćemo dolazak učenika-biciklista u školu. Svaki dan dolaska u školu biciklom nosi jedan bod. Bodove će bilježiti predsjednici razreda prema uputi nastavnice tehničke kulture Sudjelovati na Prometnoj učilici, sakupljati bodove pregledavanjem sadržaja i rješavati ispite prema rasporedu (prijava s digitalnim identitetom ime.prezime@skole.hr). Ostvareni broj bodova na Prometnoj učilici pribrajaju se bodovima pod 1. Uzorno vladanje (prema kriterijima objavljenim na webu škole).

 

Nagrade

Učenici/ce 5., 6., 7. i 8. razreda koji ostvare najveći broj bodova i ispune sve uvjete natječaja, bit će proglašeni NAJBICIKLISTOM u kategoriji svog razreda i nagrađeni biciklom (po jedna nagrada za svaki razred). U slučaju jednakog broja bodova, najbiciklisti će se međusobno natjecati u spretnosti vožnje na poligonu. Druga nagrada – oprema za sigurnu vožnju – kaciga, prsluk. Svi učenici 5. razreda koji skupe potreban broj bodova na Prometnoj učilici (ostvare rezultat na listi najučenika) stječu pravo  polaganja Biciklističkog ispita (polaže se u školi uz sudjelovanje djelatnika MUP-a i HAK-a). Uspješnim polaganjem ispita učenici dobivaju vozačku dozvolu te imaju pravo samostalno sudjelovati u prometu biciklom prije navršene trinaeste godine.

.Voditeljica projekta: Sunčica Dolovčak


Osnovna škola "Ivan Mažuranić" Sibinj