preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

        MŠ SIBINJ
     PŠ  SLOBODNICA

 Prije podne  
08.00 - 08.45
08.50 - 09.35
veliki odmor 15 min
09.50 - 10.35
veliki odmor 15 min
10.50 - 11.35
11.40 - 12.25
12.30 - 13.15
odmor 10 min
13.25 - 14:10
14:15 - 15:00
Obrasci
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica


LAG "Posavina"

Molimo sve zainteresirane sa područja OPĆINE _____ da popune ovaj obrazac sa svojim idejama i potencijalnim projektima, koje ćemo uvrstiti u Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a "Posavina"

Obrazac ...

Projekti škole
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 9. 2011.

Ukupno: 516490
Ovaj mjesec: 1382
Kutak za roditelje

Cijenjeni roditelji ovo je kutak naše WEB stranice namijenjen samo Vama !

          Za početak evo nekoliko mudrih izreka o djeci i roditeljstvu jer najljepši stihovi i najmudrije izreke upravo su one o djeci!

Euripid: Djeca su za sve ljude njihov život.
Martin Luther: Djeca su najljupkiji zalog braka. Ona vežu i održavaju vezu ljubavi.
Earl of Rochester: Prije braka imao sam šest teorija o odgoju djece. Sada imam šestero djece i nijednu teoriju
Tadijanović: Dijete je najbolji kalendar: kad pođe u školu, za sedam godina si stariji; kad ono postane čovjek, mlad čovjek, ti to više nisi; kad stvori nov život, tvoj je gotovo na izmaku.

"Ove kratke misli u kojima leži velika mudrost mogu vam pomoći da budete što bolji roditelji te da shvatite da nije lako biti dijete.  Kada postanemo svjesni činjenice da je djetinjstvo najljepši dio života, već smo stari ljudi."

"Stoga se trudite i budite optimistični te omogućite djeci da uživaju u najljepšem životnom razdoblju. Smijehom pokažite da se mnogi problemi uz radost lakše rješavaju. Saslušajte dijete bez predrasuda kako bi ono otvoreno izrazilo svoje emocije. Za razvoj samopouzdanja i motivacije potičite njegova pozitivna ponašanja. Uvijek gledajte što je dobro u vašem djetatu. Vjerujte da može nešto dobro učiniti i prije nego li je to učinilo."
Izvor:http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2109: mudre-izreke-o.. (citirani tekst napisala Tamara Vrdoljak)

Nakon ovog kratkog uvoda u daljnjem dijelu ove stranice nastojat ćemo objaviti sve potrebne podatke važne za svakog roditelja naše škole.


 

   
   
Okvirno vrijeme polazaka autobusa s pojedinih stanica za učenike putnike.
Otvori ...

 
   
   
 


Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija
 

Publikacije HAKOM-a vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne su na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504,
a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici 
https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss 

 

 

ZDRAVSTVENI ODGOJ

 
 
 

            GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

    Nakon uvođenja zdravstvenog odgoja i obrazovanja, u nekolicinu škola Republike Hrvatske je eksperimentalno uveden kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja (GOO) tijekom školske 2012./2013. godine, a eksperimentalni program nastavljen je u istim školama i tijekom ove školske godine.

   Sljedeće školske 2014./2015. godine kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja uvest će se u sve osnovne škole RH te će se provoditi redovno kao sastavni dio školskog kurikuluma.

    Cilj uvođenja kurikuluma GOO-a jest razvijanje građanskih kompetencija koje se izgrađuju putem jačanja funkionalnih dimenzija kao što su građansko znanje i razumijevanje, građanske vještine i sposobnosti te građanske vrijednosti i stavovi.

   Sadržaji kurikuluma GOO-a imaju za cilj izgraditi učenika koji će se osjećati ponosnim stanovnikom svog sela, grada, države, a zatim i ponosnim europljaninom, dakle, razvoj učenika koji će misliti lokalno, a djelovati globalno.

 

Kurikulum GOO provodit će se kroz 4 ciklusa i to sljedećim redom:

 

  1. u 1. ciklusu, tj. od 1. do 4. razreda osnovne škole, građanski odgoj i obrazovanje se ostvaruje međupredmetno i izvannastavno kao obvezna aktivnost;
  2. u 2. ciklusu (5. i 6. razred osnovne škole) se, osim obveznog međupredmetnoga i izvannastavnog pristupa, uvodi i izborni modularnipristup
  3. u 3. ciklusu (7. i 8. razred osnovne škole) se nastavlja s obveznim međupredmetnim i izvannastavnim pristupom te izbornim          modularnim, ali se građanski odgoj i obrazovanje uvodi i kao izborni predmet;
  4. u 4. ciklusu (1. i 2. razred srednje škole) građanski odgoj i obrazovanje se uvodi kao obvezni predmet; nastavlja se i s obveznim međupredmetnim i izvannastavnim pristupom, a modularni pristup također  postaje obvezni; za 3. i 4. razred srednje škole obvezna je modularna i  izvannastavna provedba građanskog odgoja i obrazovanja

 

    Sadržaj i teme koje propisuje kurikulum GOO-a uvelike se i do sada provode u našoj školi na satima razredne zajednice, kroz izvannastavne aktivnosti i projekte škole.

 

    Kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja nalazi se na web stranici Agencije za odgoj i obrazovanje gdje se može detaljnije izučiti, a naša škola će se potruditi kvalitetno pripremiti učenike, učitelje i roditelje za nove sadržaje koji će se tijekom iduće školske godine svakodnevno obrađivati kroz brojne školske aktivnosti.

Pedagoginja.

                                                                                         Ana Mikulčić, mag.

Priručnik za nastavnike  - Pomoć u provedbi građanskog odgoja i obrazovanja

 

 


 

Otvori dokument...

 

 


 

 


 

 

 
 

INFORMATIKA

NASTAVA INFORMATIKE

CODECLUBŠkolski list "ZVONO"

Popis lektire

1. do 8. razreda za šk. god. 2021./2022.
Opširnije ...


 

 

 Školski KURIKULUM 2021./2022.   

Z D R A V S T V E N I
ODGOJ

opširnije....


 

2011. godine naša škola je proslavila 250 godina školstva u SIBINJU

 


Anketa
Vodite li računa o ZDRAVOJ PREHRANI?

Korisni linkovi
Škola

Časopisi
 • PC CHIP
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Jutarnji list
 • Večernji list

Tražilice
 • Google
 • Yahoo


Oglasna ploča
preskoči na navigaciju