preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

        MŠ SIBINJ
     PŠ  SLOBODNICA

 Prije podne  
08.00 - 08.45
08.50 - 09.35
veliki odmor 15 min
09.50 - 10.35
veliki odmor 15 min
10.50 - 11.35
11.40 - 12.25
12.30 - 13.15
odmor 10 min
13.25 - 14:10
14:15 - 15:00
Obrasci
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica


LAG "Posavina"

Molimo sve zainteresirane sa područja OPĆINE _____ da popune ovaj obrazac sa svojim idejama i potencijalnim projektima, koje ćemo uvrstiti u Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a "Posavina"

Obrazac ...

Projekti škole
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 9. 2011.

Ukupno: 516490
Ovaj mjesec: 1382
 

    HUMANITARNE AKCIJE

Kao što već znate, dana 28. 4. 2017.  u matičnoj školi održan je projektni dan “Dan dobre hrane“ kao završnica  europskog projekta Mi jedemo odgovornoUčitelji i učenici su uz pomoć roditelja postavili prezentacijske štandove na kojima su se kušala lokalna jela i razni lokalni specijaliteti te nakon toga prikupljali dobrovoljni prilozi.

Opširnije o sakupljenim prilozima pročitajte OVDJE ......

 


HUMANITARNE AKCIJE

      Ove školske godine humanitarne akcije smo započeli već u listopadu, akcija Crvenog križa prikupljanje novca i namirnica. Sakupili smo 1.420,00 kuna i pun automobil namirnica koje je voditeljica Crvenog križa naše škole odvezla u sjedište Crvenog križa u Slavonskom Brodu.

     Uslijedila je akcija Caritasa „Sto kubika toplih iskrica“ za koju smo sakupili 1.062,40 kuna,  također Caritasova akcija pod nazivom „Za 1000 radosti“, prodajom  narukvica sakupili smo 2.878,00 kuna.

     Osim što smo u prosincu sakupljali novac za spomenute dvije akcije, pripremali smo se za naš poznati projekt „Pomoć djeci Afrike“.

     Kreativne skupine izrađivale su božićne ukrase, a područne škole Ravan, Stari Slatinik te Grgurevići su uz pomoć majki učenika ispekle ukusne i mirisne kolačiće, prodajom tih proizvoda i kolačića sakupili smo 718,10 kn, prodajom Afričkih čestitki 135,00 kn.  Ali i tu nismo stali!  Održali smo naš tradicionalni humanitarni koncert božićnih pjesama. Nakon Sibinja, Podvinja, Grgurevića na red je došla i Slobodnica, koncert smo održali u crkvi Svetog Marka u Slobodnici. Iako vrijeme nije bilo na našoj strani, ipak smo zadovoljni posjetom te smo sakupili 1.676,90 kuna. Posebno nas je ugodno iznenadila donacija župe Odvorci u iznosu od 3350,00 kuna. Tako da smo za naš projekt sakupili ukupno 5880,00 kuna.

 

   Nismo zaboravili ni obitelji učenika naše škole. I ove godine smo u suradnji s roditeljima, učenicima i djelatnicima sakupljali namirnice. U PŠ Slobodnici voditeljica Crvenog križa podijelila je sakupljene namirnice obiteljima u Slobodnici, a u Sibinju smo pomogli 11 obitelji i 2 starije osobe. (vrijednost paketa cca 500,00kn), ostatak namirnica je voditeljica Crvenog križa u MŠ Sibinj odvezla namirnice u Crveni križ u Slavonskom Brodu.

 

       Uz prirodnu katastrofu koja je u svibnju zadesila Slavoniju, uz nezaposlenost i krizu i ovaj puta smo pokazali koliko imamo veliko srce i uvijek  smo spremni pomoći.

         Uzmi osmijeh i daruj ga onome tko ga nikad nije imao. Uzmi zraku sunca i pošalji je tamo gdje vlada noć. Otkrij izvor i okupaj onoga tko živi u blatu. Uzmi suzu i položi je na lice onoga tko nikad nije plakao. Uzmi hrabrost i stavi je u dušu onoga tko se ne usudi boriti. Otkrij život i pripovijedaj o njemu onome tko ga ne može shvatiti. Uzmi nadu i živi u njenu svjetlu. Uzmi dobrotu i daruj je onome tko ne zna darivati. Otkrij ljubav i pokaži je čitavom svijetu...

Gandhi

 

 U Sibinju, 23.1.2015.

J o s i p a    M a t a j i ć


Moglo bi se reći da smo početak školske godine započeli i s humanitarnim akcijama, jer smo u Dječjem tjednu, početkom listopada u sklopu projekta „Pomoć djeci Afrike“imali sajam igračaka. Učenici su poklonili svoje igračke i  međusobno ih prodavali u matičnoj, a tako i u područnim školama. Prodajom igračaka prikupili smo 2.419,80 kn.

 

     Nastavili smo s akcijom Crvenog križa, učitelji su s učenicima prodavali bonove i sakupili 1.203,50 kn, zatim dvije akcije Caritasa gdje smo u kasicama sakupili 1.163,05 kn te prodajom narukvica „Svi smo pozvani-širiti prijateljstvo, mijenjati svijet….“ sakupili smo čak  3.252,65 kn. Znamo svi da je kriza, ali nas nije spriječila da budemo široke ruke.

 

     Posebno smo ponosni i na naš dugogodišnji projekt „Pomoć djeci Afrike“ koji je svake godine sve uspješniji, jer sredstva koja smo sakupili od početka školske godine do Božića će obradovati mnogo djece Kameruna.

Kreativne skupine su izradile razne suvenire i Božićne ukrase koje smo prodavali u matičnoj i područnim školama te sakupili 2.481,50 kn. Prodajom čestitki koje nam je donijela sestra Josipa Šprajc, Karmeličanka iz Kameruna koje su izradili zatvorenici (kako su nastale čestitke, možete pročitati na našoj web stranici „Priča o Afričkim čestitkama“), njihovom prodajom sakupili smo 550,00 kn. U projekt su se uključili i učenici OŠ“Hugo Badalić“ izradom Božićnih ukrasa čijom smo prodajom sakupili 128,00 kuna.

      Unazad dvije godine održali smo humanitarni koncert u sibinjskoj i podvinjskoj crkvi, a ovog Božića smo koncert održali u Crkvi „Svetog Filipa i Jakova“ u Grgurevićima. Na inicijativu ravnateljice škole Mirele Mršić-Pavičić u dogovoru s velečasnim Željkom Čabajem zboraši naše škole pod ravnanjem učiteljice Anite Pastorčić i učitelja Bogdana Jakoba Tubića izveli su koncert tradicionalnih i suvremenih božićnih pjesmama  i oduševili vjernike župe Grgurevići. Održanim koncertom sakupili smo 3.001,00 kn. Moramo istaknuti kako je to mala župa, ali ima VELIKO srce.

     Nakon sakupljenih ukupno 8.600,00 kuna  s nestrpljenjem iščekujemo sestru Josipu Šprajc kako bismo s prikupljenim novcem obradovali, pomogli, izliječili, nahranili…. mnogo djece Kameruna.

      

     Niti  ovog Božića nismo  zaboravili  obitelji učenika naše škole. U suradnji s roditeljima, učenicima i djelatnicima škole sakupljali smo namirnice. U PŠ Slobodnica vlč. Markan Kormanjoš je sakupljene namirnice podijelio obiteljima u Slobodnici, a u Sibinju smo paketom namirnica pomogli 9 obitelji, a jedan paket smo predali u Crveni križ (vrijednost paketa više od 700,00 kn).

     Ovim akcijama smo se uvjerili da s rastom krize, raste i naše suosjećanje, jer zaista smo ponosni i sretni što smo dobili priliku nekome pomoći i koliko-toliko uljepšati Božić.

U Sibinju, 16. siječanj 2014. god.

 

J o s i p a    M a t a j i ć


U našoj školi smo tijekom studenog mjeseca, a posebno tijekom prosinca proveli niz humanitarnih akcija.  Opet smo pokazali koliko imamo veliko srce…

    U studenom smo započeli s akcijom Hrvatskog crvenog križa „Solidarnost na djelu“, sakupili 650,00 kn, zatim u dvije akcije Caritasa „Sto kubika toplih iskrica“ u kojoj  smo sakupili 1.626,75 kn. i „Vjerovali ili ne- i vi možete mijenjati svijet!“ sakupili smo  2.242,00 kn - pola iznosa uplaćujemo Caritasu, a s pola iznosa planiramo pomoći učenicima obitelji u potrebi.

     Osim što smo u prosincu sakupljali novac za spomenute dvije akcije, pripremali smo se za naš poznati projekt „Pomoć djeci Afrike“.

    Kreativne skupine izrađivale su privjeske za bor i obilježivače za knjige, područne škole Gornji Andrijevci i Ravan uz pomoć majki učenika izrađivale su torbe i božićne ukrase, u Starom Slatniku su izrađivali anđele od gipsa i krep papira….Prodajom tih proizvoda sakupili smo 908,00 kn. Ali i tu nismo stali!

     Učeničke Sekcije; Likovnjaci, Kulturna baština, Bonton, Solidarnost na djelu, Prava djeteta i Kreativci izradili su kasice u obliku afričkih kućica i tijekom prosinca smo po svim razredima sakupljali priloge za djecu Afrike te sakupili 2.661,01 kn.

   Prošle godine na blagdan Sv.Ivana učenici naše škole su održali koncert u sibinjskoj Crkvi i dobrovoljnim prilozima župljana sakupljen je znatan iznos za djecu Afrike, pa smo i ove godine odlučili održati koncert u podvinjskoj Crkvi na dan Svete obitelji. Na inicijativu ravnateljice škole Mirele Mršić-Pavičić u dogovoru s paterom Josefatom zboraši naše škole pod ravnanjem učiteljice Anite Pastorčić i učitelja Bogdana Jakoba Tubića izveli su koncert tradicionalnih i suvremenih božićnih pjesmama  i oduševili vjernike župe Podvinje.  Održanim koncertom sakupili smo 2.340,00.

    Nismo zaboravili ni obitelji učenika naše škole. I ove godine smo u suradnji s roditeljima, učenicima i djelatnicima sakupljali namirnice. U PŠ Slobodnica vlč. Markan Kormanjoš je sakupljene namirnice podijelio obiteljima u Slobodnici, a u Sibinju smo pomogli 15 obitelji. (vrijednost paketa cca 700,00kn).

     Osjetio se duh Božića, osjetilo se zajedništvo, solidarnost i želja da se čini dobro i sretni smo što smo uspjeli zapaliti toliko svjetiljki dobrote i ljubavi.

siječanj, 2013. god.

 

 J o s i p a    M a t a j i ć


 

     Kao i svake godine, tako i ove u vrijeme došašća proveli smo niz humanitarnih akcija.
U humanitarnoj akciji „Za 1000 radosti“ čiji je cilj pomoći materijalno ugroženim obiteljima u Hrvatskoj, učenici i učitelji prikupili su 1315,75kn.
Isto tako kupnjom prigodnih straničnika s porukama otvorenosti srca, ruku, misli i doma za drugog, sakupili smo 1103,70kn.
Pola iznosa uplatili smo na žiro račun Caritasa, a s drugom polovicom iznosa pomogli smo obitelj jedne naše učenice.

    U cilju razvijanja svijesti o brizi i empatiji za druge, škola je u suradnji s roditeljima, učenicima i djelatnicima škole provela akciju sakupljanja osnovnih životnih namirnica.
I tada smo pokazali i dokazali da možemo i želimo pomoći. Sa sakupljenim namirnicama pomogli smo 13 obitelji ( vrijednost paketa oko 500,00kn).
Jedna od tih obitelji se našla u iznimno teškoj situaciji. U dva mjeseca imali su 3 smrtna slučaja. Troje malodobne djece, učenici naše škole, ostali su bez oca. Uz nastojanje da njima još dodatno pomognemo, ravnateljica škole je uputila molbu na tvrtku Končar koja je bez ikakvih dvojbi pomogla obitelj s 4000,00 kn.

    U jesen 2009. godine na inicijativu dviju učenica koje su tada bile 6.razred, pokrenut je projekt „Pomoć djeci Afrike“. Pune 3 godine sakupljali smo novac i uplaćivali na račun sirotišta u Tanzaniji. U 6.mjesecu 2011.godine posjetila nas je sr.Josipa i približila nam preteški život i veliku glad djece Afrike. Ponukani posjetom i iskazom sestre Josipe, za Božić 2011.godine dodatno smo se angažirali za naš projekt „Pomoć djeci Afrike“.  Učenici skupine Mali kreativci i Solidarnosti na djelu napravili su privjeske za prodaju. Prikupljeni novac od prodaje privjesaka, 1305,65kn namijenili su za djecu Afrike.  Na blagdan Sv. Ivana 27.12.2011. u župnoj crkvi u Sibinju,učenice naše škole pod vodstvom učiteljice glazbene kulture, Anite Pastorčić i ravnateljice održale su humanitarni koncert i sav prilog od koncerta, 1323,00kn, uplaćen  je za djecu Afrike. Projekt i dalje traje!  

Unatoč teškoj situaciji, još jednom smo pokazali da imamo veliko srce!


„MNOGI PRIČAJU O SIROMASIMA, A RIJETKI PRIČAJU SA SIROMASIMA“
                       
Majka Tereza


Nemojte okretati glavu siromahu kada se susretnete s njim, nego mu pružite ruku prijateljstva, mira i osjećajnosti!  

siječanj, 2012. god.

                                                                                 Josipa Matajić

 


 

 

 

 

INFORMATIKA

NASTAVA INFORMATIKE

CODECLUBŠkolski list "ZVONO"

Popis lektire

1. do 8. razreda za šk. god. 2021./2022.
Opširnije ...


 

 

 Školski KURIKULUM 2021./2022.   

Z D R A V S T V E N I
ODGOJ

opširnije....


 

2011. godine naša škola je proslavila 250 godina školstva u SIBINJU

 


Anketa
Vodite li računa o ZDRAVOJ PREHRANI?

Korisni linkovi
Škola

Časopisi
 • PC CHIP
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Jutarnji list
 • Večernji list

Tražilice
 • Google
 • Yahoo


Oglasna ploča
preskoči na navigaciju